Faget fysikk gir en fordypning i fysikk med særlig vekt på prinsipper som har betydning for konstruksjon, virkemåte og bruksområder for utstyr og instrumenter fom fagteknikeren møter. Et viktig mål for faget er å vise sammenhengen mellom fysikk og teknologi.
Thomas Alva Edison fant opp en serie apparater og utstyr som forandret samfunnet og hverdagen for alle. På en av sine siste fødselsdager takket han for oppmerksomhet og heder på denne måten:
"Man har villet gjøre meg til vitenskapsmann. Det er en misforståelse. Det er jeg slett ikke. Jeg studerer ikke naturens lover, som en Newton, en Kepler, en Faraday har gjort det. Jeg gransker ikke naturens hemmelige krefter for å finne nye store sannheter; jeg fant da også bare noen få - helt uforvarende. Hva jeg strever mot er bare å finne på noe som kan være til nytte og glede for mennesker. Jeg er bare en profesjonell oppfinner."
Edison fant opp den automatiske telegrafen, fonografen, megafonen, buelampen og lyspæren og mye mer.
"Jeg må bestandig se det vokse om meg, og jeg håper at jeg aldri skal føle trang til varig hvile. For meg er det lykkeligste livet et liv i arbeid," sa Edison også.
En tekniker har i dag en stor mulighet til å finne opp nye ting og skape nye systemer for hvordan arbeidet skal legges an og gjennomføres.
Boka er lagt til rette for bruk i undervisningen ved mange gjennomprøvde forsøk og øvinger som belyser teorien. Det er også kontrollspørsmål og regneoppgaver til å trimme kunnskapene og evaluere ferdighetene. Fasit til oppgavene finnes i boka.
Det er forslag til oppgaver som forutsetter bruk av datamaskin til simulering av praktiske forsøk og formulering av problemstillinger. Denne delen av undervisningen integrerer teknisk engelsk med fysikkfaget, og bidrar til å bygge opp kompetanse til å forstå og bruke engelskspråklige veiledninger til aktuelt laboratorieutstyr.
Boka dekker læreplanen i faget fysikk, linje for kjemi og prosess i den tekniske fagskolen.