I Norge består ca. 40 % av husholdningene av én person. I tillegg bor mange studenter i bofellesskap, men de fleste har sin egen husholdning – og lager mat til én person. Og selv om flere bor sammen, passer det ofte ikke å spise sammen. Da er det praktisk å kunne lage små, enkle og raske retter.
Her finner du retter som
I boka finner du også svar på spørsmål du kanskje har stilt mange ganger. Hvor lenge kan jeg ha kjøttdeig i fryseren? Hvordan skal jeg oppbevare slangeagurk?
I Hybelmat er de fleste oppskriftene beregnet til to porsjoner. Selv om du kanskje oftest skal lage mat bare til deg selv, kan det være fornuftig å lage dobbel porsjon. Du kan jo spise samme mat mandag og onsdag, eller du kan fryse den. Og du kan invitere noen på middag.
Matvareprodusentene har fått med seg at det er mange som bor i små husholdninger her i landet. Vi kan bl.a. kjøpe makrell i tomat i små bokser, middagsretter i porsjonspakker som skal varmes i mikroovnen, og pizza for én. Men det er flere ulemper med små forpakninger. Små forpakninger betyr høyere produksjons- og emballasjekostnad per gram matvare, og det fører igjen til høyere utsalgspris. Derfor må vi alltid betale mer for mindre …
Denne boka vil forhåpentligvis hjelpe deg til å tenke praktisk og økonomisk. Skaff deg et utvalg av basisvarer som gjør at du kan bruke de samme ingrediensene i flere matretter. Lær deg å lage mat som kan oppbevares, og lær deg grunnprinsipper og grunnoppskrifter som du kan variere med enkle grep. Du finner også praktiske opplysninger som f.eks. hvor lenge forskjellige matvarer holder seg i fryseren og hvordan du skal oppbevare frukt og grønnsaker.
Illustrert av Jason, John Arne Sæterøy.
Praktisk spiralinnbinding.
Nedenfor kan du laste ned prøvesider som PDF-fil.
Forhåndsvis | Vedlegg | Størrelse |
---|---|---|
hybelmat_provesider.pdf | 169.6 KB | |
omtale_dagbladet.jpg | 126.12 KB |