Boka tar for seg emballasjens tekniske sider og emballasjens betydning for salget av produktet.
Ellen Hemmer har kjøttfag og -foredling som sitt hovedfelt. Ellers har hun allsidig erfaring fra undervisning i emner innen industriell næringsmiddelproduksjon. Merking av næringsmiddelemballasje har vært et tema for Ellen Hemmer både i ordinær undervisning og i kursvirksomhet.
Nils Juul har undervist i flere generelle emner innenfor næringsmiddelteknologi, næringsmiddelmaskiner og emner om vegetabiler (korn, frukt og bær) og næringsmiddelemballasje. Han har skrevet lærebok i næringsmiddelemballasje for videregående kurs 1 Industriell næringsmiddelproduksjon, er medforfatter i andre bøker og har skrevet mange kompendier.
Forfatterne av boka har i en årrekke vært kolleger ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), Institutt for næringsmiddelfag (tidligere Statens næringsmiddeltekniske høgskole) og har arbeidet aktivt med de bedriftene som instituttet har praksissamarbeid med i utdanningen av næringsmiddelteknologer og har god innsikt i problemstillinger av betydning for næringsmiddelbransjen.
Tore Aalmo har skrevet kapitlet om emballasjen som markedsfører i sisteleddet. Han har allsidig erfaring fra både reklamebransjen og næringsmiddelbransjen.
Næringsmiddelemballasje er skrevet for emnet emballasje i faget Råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap i teknisk fagskole, linje for næringsmiddelteknikk, men egner seg godt for alle som arbeider med og er interessert i emnet