• yrkeslitteratur.no
  • Om oss

Bøker

  • Videregående skole
  • Renhold
  • Teknisk fagskole
  • Høyere utdanning
  • Allmennlitteratur
  • Nyheter
  • Yrkeslitteraturs antikvariat

Kjøpsinformasjon

  • Betingelser
  • Bokhandlerinformasjon

Digitale ressurser

  • Fagportal (bruk innlogging oppe på siden)
Forsiden / Teknisk fagskole

Næringsmiddellære- råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap

Forfatter: 
Hemmer, Askim, Karlsen, Lynum, Nordeng, Nybraaten
Språk: 
Fellesspråklig
ISBN:
9788258404450
Sidetall: 
440
Pris: 620,00 kr
Kjøp

Denne boka er skrevet for faget Råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap ved teknisk fagskole, linje for næringsmiddelteknikk. Boka dekker alle læreplanmålene for faget . og gir grunnleggende og nødvendig kunnskap om råvarer og industriell bearbeiding til produkter.

Boka vil også være til stor nytte for andre som studerer eller er interessert i næringsmidler og næringsmiddelteknologi, og de som arbeider i næringsmiddelbedrifter.

Boka gir en grundig gjennomgåelse av oppbygging og behandling av råveregruppene melk, kjøtt, fisk og vegetabiler, og industriell bearbeiding til produkter. I tillegg omhandler boka andre temaer som er nødvendig for å fremstille næringsmidler av god kvalitetetter de retningslinjer som er gitt i lover og forskrifter. Det presiseres at man må sørge for å bruke oppdaterte forskrifter.

Hovedemnene i boka:

    • Næringsmiddelkvalitet som omhandler forskjellige kvalitetsegenskaper, kvalitetssikring og intemkontroll.
    • Råstofflære som behandler både egenskapene til råvarene, og hvordan de skal behandles og brukes.
    • Konserveringsmetoder som omfatter røyking, tørking, salting, kjøling, frysing, varmekonservering, fennentering og kjemisk konservering
    • Industrifremstilte produkt som omfatter produkter av frukt og bær, farsevarer og melkeprodukter
    • Næringsverdi i bearbeidet mat som forteller hvordan forskjellige bearbeidingsmåter påvirker næringsinnholdet og hvordan vi kan gjøre tapene minst mulige.
    • Helserisiko og næringsmidler som omhandler emner som matforgiftninger, tilførte og naturlige gifter, allergi og intoleranse.
    • Hjelpe- og tilsetningsstoffer som forteller om utprøving og regelverk for bruk av tilsetningsstoffrer og de forskjellige tilsetningsstoffenes virkning i matvarene
  • Beregninger og forskrifter gir kunnskaper om å sette opp en resept som oppfyller forskriftenes krav. Bruk av næringsmiddeltabell til å beregne næringsinnholdet i maten er også gjenomgått.

Det er gitt øvingsoppgaver til alle kapitlene.

Lærebokforfatteme er tilknyttet Program for MATteknologi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Forfatterne og forlaget setter pris på kommentarer og forslag som kan bidra til en enda bedre bok. Har du forslag eller synspunkter, vennligst kontakt forlaget.

  • Teknisk fagskole
Yrkeslitteratur as, Universitetsgaten 14 3. etg.
Postboks 6794 St. Olavs plass, 0130 Oslo
Telefon: 22 500 400
E-post: post@yrkeslitteratur.no eller ordre@yrkeslitteratur.no
Organisasjonsnummer NO 935 490 650 MVA