Denne boka er skrevet for faget Råstoff-, produksjons- og ferdigvarekunnskap ved teknisk fagskole, linje for næringsmiddelteknikk. Boka dekker alle læreplanmålene for faget . og gir grunnleggende og nødvendig kunnskap om råvarer og industriell bearbeiding til produkter.
Boka vil også være til stor nytte for andre som studerer eller er interessert i næringsmidler og næringsmiddelteknologi, og de som arbeider i næringsmiddelbedrifter.
Boka gir en grundig gjennomgåelse av oppbygging og behandling av råveregruppene melk, kjøtt, fisk og vegetabiler, og industriell bearbeiding til produkter. I tillegg omhandler boka andre temaer som er nødvendig for å fremstille næringsmidler av god kvalitetetter de retningslinjer som er gitt i lover og forskrifter. Det presiseres at man må sørge for å bruke oppdaterte forskrifter.
Hovedemnene i boka:
Det er gitt øvingsoppgaver til alle kapitlene.
Lærebokforfatteme er tilknyttet Program for MATteknologi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Forfatterne og forlaget setter pris på kommentarer og forslag som kan bidra til en enda bedre bok. Har du forslag eller synspunkter, vennligst kontakt forlaget.