• yrkeslitteratur.no
  • Om oss

Bøker

  • Videregående skole
  • Renhold
  • Teknisk fagskole
  • Høyere utdanning
  • Allmennlitteratur
  • Nyheter
  • Yrkeslitteraturs antikvariat

Kjøpsinformasjon

  • Betingelser
  • Bokhandlerinformasjon

Digitale ressurser

  • Fagportal (bruk innlogging oppe på siden)
Forsiden / Teknisk fagskole

Produksjonshygiene

Forfatter: 
Christopher Magnus
Språk: 
Fellesspråklig
ISBN:
9788258404399
Sidetall: 
269
Pris: 370,00 kr
Kjøp

Kunnskap om hygiene i næringsmiddelbedrifter er svært viktig av helsemessige, økonomiske og tekniske årsaker, og dette er et viktig utgangspunkt for læreboka.

Boka legger vekt på å gi en grundig innføring i faget produksjonshygiene. For å relatere teoristoffet til virkeligheten og konkretisere viktigheten av faget er det flere eksempler på hendelser fra næringsmiddelbedrifter som har hatt mangelfull hygiene.

Boka tar bl.a. for seg:

  • Smuss – forteller om ulike typer, egenskaper og forekomster.
  • Metoder og prinsipper for å redusere tilsmussing i næringsmiddelbedrifter.
  • Kontaminering – årsaker, smittemåter og metoder for å hindre kontaminering.
  • Avfallsbehandling – ulike metoder og utstyr for avfallsbehandling.
  • Hva rengjøringsprosessen innebærer, om rammebetingelsene for rengjøringen, ulike materialer, rengjøringsmidler, vann og ulike metoder.
  • Rengjøringsprosessen trinn-for-trinn.
  • Desinfeksjon – kjemisk og termisk, aktuelle metoder og bruksområder.
  • Ulike typer kontroll av renholdet og beskrivelser av dem.
  • Hensikten med renhold og vedlikehold av renholdsutstyr forklart med praktiske
    eksempler og i tillegg beskrivelser av ulike prosedyrer og ulikt utstyr.
  • Vann og vannets egenskaper, rengjøringsproblemer og hvordan man kan forbedre vannets kvalitet.
  • Rengjøringsmidler kan være til skade for naturen. Boka forteller hvilke midler og metoder vi bør velge for å begrense slike skader, og hvordan midlene skal brukes og behandles.

Boka inneholder et omfattende register med forklaringer av fagord og -uttrykk. Lover og forskrifter behandles i et eget kapittel, i tillegg er det laget sammenfatninger av aktuelle lover og forskrifter som innledning til andre kapitler der det er naturlig.

Boka dekker alle læreplanmålene i faget. Den belyser også emner som gjennomgås mer generelt i fag som prosesslære og mikrobiologi.

Boka vil være til stor nytte for alle som arbeider i næringsmiddelbedrifter og med hygiene og mikrobiologi generelt.

  • Teknisk fagskole
Yrkeslitteratur as, Universitetsgaten 14 3. etg.
Postboks 6794 St. Olavs plass, 0130 Oslo
Telefon: 22 500 400
E-post: post@yrkeslitteratur.no eller ordre@yrkeslitteratur.no
Organisasjonsnummer NO 935 490 650 MVA