Boka er skrevet med utgangspunkt i læreplanmålene for programfaget bransje, fag og miljø. Den forteller deg litt om hva de forskjellige yrkene dreier seg om, og om veien videre, i de forskjellige bransjekapitlene. For å forstå bakgrunn og utvikling inneholder kapitlene litt om bransjenes historie. Boka tar også for seg det som er felles for bransjene når det gjelder generelle rammebetingelser, markeds- og konkurranseforhold og organisasjoner.
Salg, service, kommunikasjon og kundebehandling er viktige emner for deg som skal arbeide i restaurant- og matfagbransjen. Vi er rett og slett avhengige av fornøyde kunder og gjester.
Det er viktig å unngå yrkesskader og sykdom. Kapitlet om ergonomi og arbeidsmiljø forteller om hva vi kan gjøre for å unngå nettopp dette. Ta med deg kunnskapen videre i yrkeskarrieren din – helse og trivsel er viktig for at du skal få mange gode arbeidsdager. Det samme gjelder førstehjelp. Uhell og skader kan oppstå på skolen, i arbeidslivet og overalt ellers. Da er det viktig at du vet hva du skal gjøre for å takle situasjonen.
Vi har ansvaret for å ta vare på miljøet vårt – husk at det er andre som skal leve på jorda etter oss. I kapitlet om avfallshåndtering kan du lese om hva du bør tenke på for å ta vare på miljøet, bl.a. kildesortering og materialgjenvinning.
Boka har repetisjons-, gruppe- og prosjektoppgaver.
Forhåndsvis | Vedlegg | Størrelse |
---|---|---|
provesider_bransje_fag_miljo.pdf | 918.72 KB | |
innholdsfortegnelse_bransje_fag_miljo.doc | 32.5 KB |