Denne boka er skrevet for programfaget Servering, bransje og miljø for vg2 kokk- og servitørfag.
De som valgte vg2 kokk- og servitørfag gjorde nok det fordi de syntes det var et spennende fagområde på vg1. Målet med denne boka er selvsagt at elevene skal komme et skritt videre. Noe av stoffet er repetisjon fra vg1, men i løpet av dette året må målet være å gå mer i dybden og forberede seg til tiden som lærling og det å gå ut i arbeidslivet.
Boka begynner med en introduksjon. Der kan man kan lese om hva som ventes når man skal ut i arbeidslivet og hva som er viktig å tenke på. Man får vite hva det vil si å jobbe som servitør, hva arbeidsgiver, gjester og kunder forventer, hvilke arbeidsoppgaver som venter og hvilke grunnleggende kunnskaper man bør ha.
Temaer som service og kunde- og gjestebehandling er sentrale i faget og i denne boka. I tillegg finnes praktisk informasjon om selve serveringen – borddekking, bære- og ryddeteknikker, serveringsmetoder og oppgjør.
Kapitlet Å starte et firma gir grunnleggende informasjon om firmatyper, kalkulasjon, prissetting og budsjett. Det kan være nyttig kunnskap hvis elevene skal starte en elevbedrift i løpet av skoleåret.
I boka Bransje, fag og miljø for vg1 lærte elevene grunnleggende og livreddende førstehjelp. I denne boka er det mange oppgaver om temaet slik at man får repetert kunnskapen. I tillegg ligger det informasjon om og lenker til nettsteder med grunnleggende og livreddende førstehjelp nedenfor.
Last ned prøvesider som PDF, se nedenfor.
Forhåndsvis | Vedlegg | Størrelse |
---|---|---|
provesider_servering__.pdf | 1.01 MB | |
forstehjelp_tillegg.pdf | 186.38 KB |