• yrkeslitteratur.no
  • Om oss

Bøker

  • Videregående skole
    • Design og håndverk
    • Elektrofag
    • Restaurant- og matfag
      • Vg1 restaurant- og matfag
      • Vg2 kokk- og servitørfag
      • Matfag
    • Service og samferdsel
    • TIP
  • Renhold
  • Teknisk fagskole
  • Høyere utdanning
  • Allmennlitteratur
  • Nyheter
  • Yrkeslitteraturs antikvariat

Kjøpsinformasjon

  • Betingelser
  • Bokhandlerinformasjon

Digitale ressurser

  • Fagportal (bruk innlogging oppe på siden)
Forsiden / Videregående skole / Restaurant- og matfag / Vg1 restaurant- og matfag

HACCP - arbeid med mattrygghet

Forfatter: 
Geir Smolan og Sissel Vaksvik
Språk: 
Bokmål
ISBN:
9788258405433
Utgivelsesår: 
2014
Pris: 440,00 kr
Kjøp

Denne boken er skrevet for alle som studerer matfaglige emner i høyere utdanning. Programområdet restaurant- og matfag og folk som arbeider med matproduksjon - fra små spisesteder til større virksomheter vil - ha nytte av en slik bok. Den kan brukes som hjelpemiddel i opplæringen i mattrygghet og kvalitetssystemer. Det er stort behov for kurs i HACCP i dag, da det er et sentralt tema i matproduksjon og servering. Emner fra boken kan brukes som underlag til kurs i HACCP og mattrygghet.

HACCP er et system matbransjen benytter for å forebygge matbåren sykdom. Det er i dag det dominerende styrings systemet for å sikre trygg mat i næringsmiddelproduksjon. Systemet skal virke forebyggende ved at tiltak settes inn på riktige steder i verdikjeden. Dette er for å hindre at folk skal bli syke av maten de spiser.

Fremgangsmåter basert på HACCP kan benyttes i hele matkjeden fra primærproduksjon til servering og detaljhandel. Det er derfor viktig at alle aktører og ansatte i matkjeden engasjerer seg, har kompetanse innenfor mattrygghet og vet hvordan et HACCP-system kan bygges opp, gjennomføres og vedlikeholdes.

ForhåndsvisVedleggStørrelse
haccp_omslag_orig.jpg962.43 KB
  • Vg1 restaurant- og matfag
  • Vg2 kokk- og servitørfag
  • Matfag
  • Restaurant- og matfag
  • Teknisk fagskole
  • Høyere utdanning
  • Allmennlitteratur
  • Nyheter
Yrkeslitteratur as, Universitetsgaten 14 3. etg.
Postboks 6794 St. Olavs plass, 0130 Oslo
Telefon: 22 500 400
E-post: post@yrkeslitteratur.no eller ordre@yrkeslitteratur.no
Organisasjonsnummer NO 935 490 650 MVA