Denne boken er skrevet for alle som studerer matfaglige emner i høyere utdanning. Programområdet restaurant- og matfag og folk som arbeider med matproduksjon - fra små spisesteder til større virksomheter vil - ha nytte av en slik bok. Den kan brukes som hjelpemiddel i opplæringen i mattrygghet og kvalitetssystemer. Det er stort behov for kurs i HACCP i dag, da det er et sentralt tema i matproduksjon og servering. Emner fra boken kan brukes som underlag til kurs i HACCP og mattrygghet.
HACCP er et system matbransjen benytter for å forebygge matbåren sykdom. Det er i dag det dominerende styrings systemet for å sikre trygg mat i næringsmiddelproduksjon. Systemet skal virke forebyggende ved at tiltak settes inn på riktige steder i verdikjeden. Dette er for å hindre at folk skal bli syke av maten de spiser.
Fremgangsmåter basert på HACCP kan benyttes i hele matkjeden fra primærproduksjon til servering og detaljhandel. Det er derfor viktig at alle aktører og ansatte i matkjeden engasjerer seg, har kompetanse innenfor mattrygghet og vet hvordan et HACCP-system kan bygges opp, gjennomføres og vedlikeholdes.
Forhåndsvis | Vedlegg | Størrelse |
---|---|---|
haccp_omslag_orig.jpg | 962.43 KB |